Laboratori Cuixart

Share on TwitterShare via email

Motivació

. Visitar una realitat.

. Viure una experiència.

. Entendre l’art modern.

Mètode

L’experiència està segmentada per edats, es desgrana en diferents parts teòriques i pràctiques que dotaran l’alumnat de recursos i eines tant per a la interpretació d’una obra d’art com per al procés de creació artística.

Abans de la visita, els alumnes rebran un relat curt adaptat a la seva edat per tal que des del centre docent puguin fer un treball previ.

Les obres que es realitzin al Laboratori Cuixart es donaran als centres docents.

Durada: màxim dues hores.

 

 

CICLE INFANTIL ,PRIMER I SEGON CICLE DE PRIMÀRIA

Introducció

Situem els nens en l’entorn del taller del pintor i, a partir d’un conte curt, descobrim el pintor Cuixart.

 Teoria

Mitjançant un diàleg amb els nens i fent ús de l’utillatge propi de Modest Cuixart,  es van descobrint els diferents estris que utilitza un pintor: els pinzells, els cavallets, la paleta de colors, els tubs de pintura…

Pràctica

Parlem dels pigments naturals i la màgia dels colors, experimentem  amb ells, des dels  primaris fins als secundaris, en una experiència gairebé científica i molt propera a la natura. Amb aquests pigments terra, amb aigua i cola faran la barreja  per generar  les pintures amb les quals crearan una gran obra basada en les formes geomètriques.

 

 CICLE MITJÀ I CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA

Introducció

Abans de la visita, els alumnes rebran un relat curt adaptat a la seva edat per tal que des del centre docent puguin fer un treball previ, en què es demana treballar a l’aula els conceptes imaginació i inspiració.

Visita

Se situa els nens en l’entorn i s’estableix un diàleg amb ells. A partir d’una sèrie de preguntes redescobrim junts el pintor Modest Cuixart i a través de l’utillatge del taller, descobrim i anomenem els diferents estris que utilitza un pintor i alhora introduïm conceptes com imaginació, inspiració, fonts d’inspiració, i ho vinculem amb la ciència i la natura per tal de donar pautes per a la següent fase.

Interpretació d’obra

La interpretació és un procés lúdic on el nen fa ús de conceptes ja anomenats i facilita la reinterpretació d’una obra d’art modern cap a una nova visió personal, no només estètica.

Creació artística

Fent un experiment amb els colors primaris, en una experiència gairebé científica i molt propera a la natura fan, amb pigments terra,  amb aigua i cola, la barreja per generar les pintures amb les quals pinten una gran obra basada en les formes geomètriques i l’action paiting. L‘experiència vol potenciar el treball col·lectiu.

 

ESO

Abans de la visita, els nois i noies rebran una documentació facilitada per la Fundació Cuixart, adaptada a la seva edat per tal que, des de l’escola, puguin fer un treball previ inspirant-se tant en aquesta informació com en la que puguin generar els mateixos alumnes arran de la pròpia investigació.

Visita

Se situa els nens en l’entorn i s’estableix un diàleg amb ells. Mitjançant una sèrie de preguntes redescobrim el pintor Modest Cuixart. Seguidament, i a través de l’utillatge del mateix  Modest Cuixart, es relacionen els diferents estris que utilitza un pintor amb conceptes com vocació, professionalitat i mètode, i s’introdueixen conceptes com imaginació, fonts d’inspiració i ciència, per tal de donar pautes per a la següent fase.

Interpretació d’obra

La interpretació és un procés lúdic on els alumnes fan ús de conceptes ja anomenats i que facilita la reinterpretació d’una obra d’art modern cap a una nova visió personal, no només estètica.

Pràctica

Fent un experiment amb els colors primaris, utilitzant  pigments terra i la barreja amb aigua i cola, es generaran les pintures amb les quals pintaran una gran obra, basada en l’action painting, que es donarà a l’escola. Es tracta d’una experiència gairebé científica i molt propera a la natura que pretén potenciar la visió del treball en equip.

 

BATXILLERAT

Abans de la visita, els nois i noies rebran una documentació adaptada a la seva edat, per tal que des de l’institut puguin fer un treball previ, tant amb  la documentació facilitada per la Fundació Cuixart, com amb la informació que puguin generar els alumnes, arran de la seva pròpia investigació. Es premiarà l’opció de treball de recerca.

 Prèviament a la visita, cal treballar de manera individual les imatges d’obra de Modest Cuixart que facilitarà la Fundació i que estan vinculades a la matemàtica, la biologia o la química.

Visita

Se situa l’alumnat en l’espai del taller Cuixart i s’estableix un diàleg en el qual es farà una introducció al món de la pintura moderna o abstracta i es treballarà la comunicació, parlant de fonts d’inspiració com la ciència, els fets històrics o la natura i vinculant-les amb l’art.

Es generarà, de manera col·lectiva, una obra de gran format a partir d’un concepte o font d’inspiració.

Interpretació d´obra

Per tal de motivar la comunicació col·lectiva es donarà importància a la part d’expressió teòrica, cercant la màxima interrelació i expressivitat dels alumnes. En aquest sentit, serà molt important treballar conceptes i pensament i donar opinió.

Pràctica

La inspiració i la realització d’una obra d’art de gran format, basada en el happening i en conceptes com art i ciència, són troncals en l’experiència d’aquest col·lectiu.

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

     

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>