La Galeria Mayoral reivindica Modest Cuixart, de Dau al Set a l’informalisme

Cuixart. Geometria experimental’ recull 27 obres de l’artista i elements que n’il·lustren la biografia

La galeria Mayoral de Barcelona acaba d’inaugurar l’exposició ‘Cuixart. Geometria experimental’, una mostra que se centra en els anys més transcendents de l’artista, entre el 1949 i 1964, etapa relacionada amb la seva participació en la revista Dau al Set i l’evolució cap a l’informalisme. Tant la galeria com la família volen reivindicar amb aquesta exposició un dels artistes catalans amb més reconeixements internacionals, massa sovint a l’ombra dels grans noms de l’art català.

El comissari de la mostra és el darrer representant viu del moviment artístic Dau al Set, el filòsof i crític d’art Arnau Puig. Inclou 27 obres entre olis, dibuixos i escultures que van ser creades durant l’etapa més fecunda i coneguda de l’artista: el període que abasta del 1949 al 1964, és a dir, des de la creació de la revista avantguardista Dau al Set fins a l’etapa informalista. La mostra es completa amb alguns elements que aproximen l’espectador a la persona, amb els objectes i documents que remeten a la seva biografia.

Reivindicar el lloc que Cuixart es mereix dins el panorama nacional
L’exposició ‘Cuixart. Geometria experimental’ ha estat impulsada per la fundació que vetlla pel seu llegat. Durant la inauguració, tant la família com els impulsors van remarcar l’oblit en què ha caigut l’art de Modest Cuixart en el circuit artístic del país. Cuixart va ser un artista àmpliament reconegut en l’àmbit internacional i va exposar a totes les grans fires i museus de l’estranger, com ara la Documenta de Kassel, el MoMA de Nova York i la Tate Gallery de Londres. L’any 1959 va obtenir el primer premi internacional de pintura de la V Biennal de São Paulo, on van ser finalistes Francis Bacon i Alberto Burri. Ara feia més de vint anys que no se’n feia cap exposició monogràfica a Barcelona.